Νικοτίνη στα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο διατίθεται εδώ και δύο χρόνια στην παγκόσμια αγορά. Απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του είναι τα φιλτράκια τα οποία ο χρήστης αγοράζει κάθε φορά που του τελειώνουν. Η περιεκτικότητα της νικοτίνης των φίλτρων είναι καθαρά μια επιλογή του χρήστη. Τα περισσότερα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι διαθέσιμα με φυσίγγια με μεγάλη ποικιλία όσον αφορά την ποσότητα νικοτίνης την οποία περιέχουν.
Αρχικά ο χρήστης ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου ο οποίος για πρώτη φορά χρησιμοποιεί ένα, αναρωτιέται ποιο θα πρέπει να είναι το επίπεδο νικοτίνης το οποίο θα επιλέξει. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό εξαρτάται από το πόσα κανονικά τσιγάρα καπνίζει την ημέρα και από το τι μάρκα. Παραδοσιακά τσιγάρα καπνού έχουν διαφορετική περιεκτικότητα νικοτίνης ανάλογα με τη μάρκα. Επιπλέον, μια τέτοια απάντηση είναι εντελώς σχετική καθώς η διάρκεια των ηλεκτρονικών τσιγάρων είναι σχεδιασμένη να ισοδυναμεί με πολλά τσιγάρα.
Εάν κάποιος καπνιστής ενδιαφέρεται να αντικαταστήσει το κανονικό τσιγάρο με το ηλεκτρονικό θα βρει στην αγορά φιλτράκια με ποικίλες περιεκτικότητες σε νικοτίνη. Τα περισσότερα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι διαθέσιμα σε 4 διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με την ποσότητα την νικοτίνης. Κάθε μάρκα διαφέρει, αλλά πάνω κάτω υπάρχουν οι εξής κατηγορίες : πλήρης δόση νικοτίνης, μεσαία δόση νικοτίνης, ελάχιστη δόση νικοτίνης και τέλος, καθόλου νικοτίνη.
Το επίπεδο της νικοτίνης το οποίο ο χρήστης θα επιλέξει εξαρτάται, ακόμη, και από τις προσωπικές του προτιμήσεις και από το πώς θα θέλει να χρησιμοποιήσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Τα περισσότερα ηλεκτρονικά τσιγάρα διαρκούν όσο έξι κανονικά τσιγάρα καπνού, δηλαδή περίπου 60 με 80 εισπνοές. Η επιλογής μηδενικής περιεκτικότητας σε νικοτίνη είναι αρκετά χρήσιμη για όσους επιθυμούν να σταματήσουν εντελώς το κάπνισμα χωρίς όμως να παραιτηθούν αμέσως από τη συνήθεια του καπνίσματος.
Ουσιαστικά, λοιπόν, εξαρτάται από τις συνήθειες του χρήστη. Ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να καπνίσει ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο για όσο διάστημα θέλει. Συμπερασματικά, το πιο ενδιαφέρον ερώτημα το οποίο τίθεται δεν είναι το πόσο νικοτίνη θα περιέχει το φίλτρο αλλά το πώς σκοπεύει ο χρήστης να καπνίζει το ηλεκτρονικό του τσιγάρο.
Οποιοδήποτε επίπεδο νικοτίνης ή γεύση και αν επιλέξει ο χρήστης θα μείνει απόλυτα ευχαριστημένος. Οποιοδήποτε στόχο και αν θέλει να πετύχει μέσα από τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου θα τα καταφέρει. Είτε θέλει να μετατρέψει το κάπνισμα σε μια πολύ πιο υγιεινή συνήθεια, είτε θέλει να το κόψει εντελώς, το ηλεκτρονικό τσιγάρο του δίνει αυτή τη δυνατότητα.